MAT & RECEPT
RIBBENSTEK
4-5 personer Ingredienser: 1
Ribbenstek utan ben (ca 1000 g) 1-1½
msk grovt salt Ev.
2-3 lagerblad ½
liter vatten 2
msk vetemjöl 1
dl vatten Ev.
soya Tillagningstid:
ca 2 timmar Därav
arbetstid ca 20 minuter Servera
fläsksteken med kokt potatis och rödkål.
Danskt smörrebröd
DANSKT
SMÖRREBRÖD MED ROSTBIFF
Placera
ett salladsblad på ett smörat rågbröd, lägg sedan på skivor av
rostbiff. Dekorera
med remouladsås, riven pepparrot och en tomatklyfta.
Placera
ett salladsblad på ett smörat rågbröd, lägg sedan på 1-2 bitar löksill. Dekorera
med currysallad och råa lökringar. DANSKT
SMÖRREBRÖD MED LEVERPASTEJ Placera
2-3 skivor leverpastej på ett smörat rågbröd. Dekorera
med gurka i skivor, inlagda rödbetor och stekt strimlat bacon. DANSKT
SMÖRREBRÖD MED KYCKLINGSALLAD Placera
ett salladsblad på ett smörat fransbröd, lägg sedan på 3-4 msk
kycklingsallad. Dekorera
med gul paprika i strimlor, stekt strimlat bacon och gurka i skivor.
DANSKT
SMÖRREBRÖD MED RIBBENSTEK Placera
ett salladsblad på ett smörat rågbröd, lägg sedan på skivor av
Ribbenstek. Dekorera
med skivad smörgåsgurka, stekt strimlat bacon, en apelsinskiva och ett
katrinplommon (utan kärna) |